Прочетете още:       Вярва се, че цветето носи щастие и богатство в

...
Прочетете още:  
 
 
Вярва се, че цветето носи щастие и богатство в
Коментари Харесай

Искате ли цъфтящ Антуриум почти през цялата година?

Прочетете още:  

 

 

Вярва се, че цветето носи благополучие и благосъстояние в къщата, което още-повече ускорява желанието да участва в дома.

Не всеки, обаче, съумява да реализира избухлив и дългогодишен разцвет.

Родината на антуриумът е влажните тропици.

Ето за какво, е толкоз значимо да бъде вярно поливан.

Цветето въобще не обичат преполиването. Това е най-честата причина за гибелта на растението. Оказва се, че цветето умира от несъразмерна грижа към него. Горният пласт на почвата, от поливане до поливане, би трябвало да изсъхне с 2-4 см (в взаимозависимост от размера на саксията).

Допир до светлина.

Антуриумът няма да цъфти, до момента в който живее на сянка. Той е светлолюбиво цвете и има потребност от светлина най-малко 10 часа дневно. Позиционирайте саксията на западният или източният прозорец и ще получава слънце заран или вечер. Южните прозорци, изключително през лятото, не са най-хубавият вид. На северния прозорец растението няма да цъфти, а ще се трансформира в избухлив шубрак.

Подходящ съд.

Една от главните точки на триумфа е тясната саксия. Ако растението е в огромен съд корените ще порастват, до момента в който заемат цялата саксия. При такива условия сили за разцвет просто няма да му останат.

Ако листата стартират да пожълтяват, това е явен знак за изгниване на корените и е належащо пренасяне в различен съд.

 Искате ли разцъфтял Антуриум съвсем през цялата година?

Цветето обича рохка почва.

Антуриумът е епифит, който пораства естествено по повърхностите на други растения. Въпреки това, почвата ще поддържа корените във влажна среда, заради което се употребява за засаждане на цветето.

В плътна почва влагата ще се задържа дълго време и корените ще бъдат постоянно мокри. Това незабавно ще се отрази на външният му тип – черни петна ще появяват по листата.

Необходимо е да изберете субстрат, който не се слепва, изсъхва бързо, само че в това време задържа влагата. Най-добрият вид е да смесите земя и борова кора в равни елементи.

Така Антуриумът ще диша елементарно. Разравяйте почвата 2 пъти седмично, преди да поливане.

Бъдете деликатни при подхранването.

Антуриумът не обича прехранването. Нуждае се от малко тор, още веднъж заради това, че е епифит. Следователно дозата, която е написана в инструкциите, би трябвало да бъде понижена на половина.

Не пръскайте цветовете.

При напръскване с вода съцветията би трябвало да бъдат затворени или покрити с дребни торбички.

Пазете цветето от мраз.

Антуриумът е топлолюбиво растение. Оптималната температура за зимата е 22-28° градуса. Ако прозорецът е отворен за проветряване, тогава течението се трансформира в същински стрес за растението.

При вярна грижа, антуриумите цъфтят съвсем през цялата година. Но не забравяйте, че растението има потребност от отмора. През интервала на покой, за набор от зеленина, те се подхранват с азот, който инхибира цъфтежа. Веднага откакто храстът стане избухлив, торенето с азот се стопира и растението стартира да се приготвя за разцвет.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР